15 juillet 2019

Camp Jeep® 2019: Jeep en Mopar slaan handen in elkaar voor recordeditie

 • Vorig weekend vond het belangrijkste evenement van de Jeep® Owners Group (J.O.G.) plaats in het Italiaanse San Martino di Castrozza.
 • Ecologisch en duurzaam: de Camp Jeep-zone werd opgebouwd met
  100 vierkante meter boomstammen, goed voor 250 ton hout en allemaal afkomstig van bomen die tijdens de stormen van oktober vorig jaar waren omgewaaid in de omliggende bossen.
 • Het zesde Camp Jeep was een groot succes: meer dan 1.500 mensen en 700 Jeep-SUV's woonden het evenement bij, een bewijs van de bijzondere band tussen het merk en zijn fans.
 • Bezoekers van Camp Jeep kregen de kans omvan dichtbij kennis te makenmet de nieuwe Jeep Gladiator, de capabelste middenklassepick-up ooit.
 • De nieuwe Jeep Wrangler 1941, ontworpen door Mopar® debuteerde eveneens tijdens Camp Jeep.
 • Het hele weekend was gevuld met activiteiten zoals terreinavonturen met instructeurs van de Jeep Academy, alsook buitensporten, barbecues, kinderactiviteiten en liveconcerten, met als afsluiter de spectaculaire Jeep Parade, die de Rolle-pas op 2.000 meter hoogte aandeed.
 • Camp Jeep®2019 was een spectaculaire editie die het hoogste aantal deelnemers ooit in de geschiedenis van het evenement op de been bracht: 700 Jeeps en meer dan 1.500 enthousiaste fans, inclusief gezinnen, kinderen en teams uit heel Europa, Afrika en zelfs Japan. Een mix van verschillende talen en culturen, maar een gedeelde passie voor avonturen in echte Jeep-stijl. 

  Editie 2019 was tevens het meest ecologische en duurzame Camp Jeep ooit: alle boomstammen die werden gebruikt om Camp Jeep op te bouwen, waren afkomstig van bomen die tijdens de zware stormen van oktober vorig jaar waren omgewaaid in naburige bossen. Het ging in het totaal om 100 vierkante meter boomstammen, samen goed voor 250 ton hout. 

  Alle ogen waren gericht op de nieuwe Jeep Gladiator, die eind 2018 voor het eerst werd voorgesteld aan het publiek van het autosalon van Los Angeles en die het merk na 27 jaar afwezigheid terug naar het pick-upsegment brengt. Jeeps nieuwe pick-up, de ultieme auto 
  voor buitenavonturen, wordt volgend jaar gelanceerd in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).

  Fans konden ook de andere modellen uit het Jeep-gamma aan de tand voelen, van de iconische Jeep Wrangler tot de Jeep Renegade, Jeep Compass, Jeep Cherokee en Jeep Grand Cherokee. Dit laatste zette de polsslag van de bezoekers aan het racen in zijn Trackhawk-versie, de snelste en krachtigste Jeep ooit, met een 6,2 liter grote V8-compressormotor die 710 pk ontwikkelt. 

  Volledig straatlegale personalisering van Mopar® 100% tilt capaciteiten van Wrangler naar een hoger niveau

  Ook de nieuwe Jeep Wrangler 1941 stond in de kijker: hij werd ontwikkeld door Mopar, het FCA-merk gewijd aan aftersalesproducten en -services voor alle wagens van de groep. De Jeep Wrangler 1941 is een vierwielaangedreven auto met een volledig straatlegale uitrusting, aangekleed met Jeep Performance-onderdelen die zijn legendarische terreincapaciteiten nog verbeteren. De specifieke configuratie van dit model omvat een ruim vijf centimeter verhoogd koetswerk, prestatiegerichte rotsrails, zwarte drempelbeschermers, een zwarte brandstofklep, spatlappen, weersbestendige matten en een optionele snorkel. Dat alles wordt nog aangevuld met 1941-labels als verwijzing naar het jaar waarin de Jeep Willys het levenslicht zag, een cruciaal moment voor het merk. Het opschrift komt bovendien terug op andere details van de auto, zoals de velgen, de versnellingspookknop en de tafel in de achterklep.
  Deze uitvoering wordt na de zomer verkrijgbaar op alle twee- en vierdeursversies van de Wrangler met 2.2-dieselmotor en op alle uitrustingsniveaus, inclusief de Sport, Sahara en Rubicon.

  Jeep-wereld in het hart van de Dolomieten 

  Het zal niemand verbazen dat de focus vooral op terreinervaringen lag. Zo konden bezoekers samen met ervaren instructeurs van de Jeep Academy de legendarische terreincapaciteiten van de vierwielaangedreven Jeep-modellen en hun eigen terreinvaardigheden testen op diverse terreinroutes met verschillende moeilijkheidsgraden. 
  Ook waren er diverse zones waar deelnemers konden kennismaken met diverse facetten van de Jeep-wereld, zoals de Jeep Academy, een museum met historische modellen en de Mopar-zone. Die laatste presenteerde een reeks originele Mopar-accessoires voor de nieuwe Jeep Wrangler 1941, alsook een selectie van de nieuwe Mopar-merchandising. Eveneens aanwezig was Mopar Connect, de officiële geconnecteerde diensten op het gebied van veiligheid en beveiliging en afstandsbediening. 

  De bijzonder feestelijke sfeer van het evenement werd naar een nog hoger niveau getild met een programma boordevol acties, zoals buitenactiviteiten, een panoramisch reuzenrad, liveconcerten, kinderspelletjes en de Jeep Parade die de Rolle-pas op 2.000 meter hoogte aandeed als afsluiter van het driedaagse programma rond terreinervaringen.

  Brussel, 15 juli 2019

   

   

   

  dernières vidéos

  recherche avancée

  Recherche...

  De
  Pour
  Recherche

  Images


  Download

  Galeries


  Liens